BJÖRNLIGAN

 

Brunt är en ovanlig färg på isländska fårhundar så när Ullälvas Smári och Sigga av Isheim fick två chokladbruna valpar och tre ljusare bruna blev vi glatt överraskade. I kenneln finns idag tre av dessa valpar.

De föddes den 28 oktober 2005 och har nu vuxit till sej. Så här ser de ut nu, bilderna är tagna i början på augusti 07. 

       

                                        Bersi                                                                                                                                    Bersa

 

Bersa

 

Bersi poserade glatt bland hästar och höglöpande tikar på stallbacken medan syster Bersa var mer svårflirtad. Hennes svans påverkas mycket starkt av jordens dragningskraft så fort det finns en kamera i närheten. Ett arv från farfar Garpur kanske.

 

   

Smára

 

Det är Smáras morgonjobb att följa med och släppa ut hästarna på bete i den stora hagen. Den här bilden är tagen en blöt morgon. 

Hela trion är nu HD-röntgad och har klarat sej igenom nålsögat. Bersi och Bersa har A medan Smára fick B. Trion är också ögonlysta med resultatet u.a.

De är också utställda och där har Smára varit mest framgångsrik. Hon debuterade med att få cert och bli BIM och upprepade sedan det resultatet på sin andra utställning. Då var hon 9 månader och 8 dagar gammal. 

Bersi har fått etta med hp i unghundsklass och Bersa som är minst utställd har fått detsamma i juniorklass. 

I maj 2007 fick Smári och Sigga kull nr 2 tillsammans och här blev det en hane, Lill-Smári, som tycks få samma färg som sin far och en tik som vid födseln var mörkt brun. Hon heter Öskubuska och har idag ljusnat något och det blir spännande att se vad hon får för nyans av brunt när hon blir vuxen.

 

Öskubuska

(Var jag cowboy i ett tidigare liv ?)